Hogyan leszel sikeres model?

Hogyan leszel sikeres model?

Az ember sokszor hallja azokta a történeteket, amikor felfedeznek az utcán egy modelt, aki később világhírű lessz. Ha megnézzük a képeket az újságban, akkor azt gondolják sokan, hogy milyen igazságtalan a világ. Ilyen könnyű munkáért ennyi pénzt kapni. De aki így gondolkodik, az nem látja igazán át a dolgokat.

Milyen a model munka igazából?

Amikor mutatják ezeket a model casting műsorokat, akkor csodálkozok, hogy hogyan lehetnek lányok ennyire ostobák, hogy minden fajta felkészülés nélkül elmennek egy ilyen versenyre. Lehet hogy jól néznek ki. De ennyi év után már azért láthatták korábbi részekből, hogy miket fognak kérni tőlük: a stílusos gyaloglást hosszú sarkú cipőben, meg különféle érzelmek kifejezését a testbeszédükkel. Mert az, ahogy a dolgok az "America´s next topmodel"-ban vagy akármelyik másik országban mennek, az nem az igazi világ, hanem az sokkal keményebb.

Ami mindenestre látható, az az, hogy mégsem olyan könnyű az a munka:

    • hosszú és fárasztó utazások
    • sport és fitnessz
    • sokszor éhezni
    • orákon át fényképezés meg felvételek
    • stb.

Mint sokszor az életben - ahogy azt úgy gondolja az ember, az nem mindig úgy van.

 

Hogyan leszel igazából model?

Ha te is model akarsz lenni, akkor jobb ha hamar kezded életedben. Sok sikeres modelnél elszánt szülők játszanak fontos szerept egy karriér indításánál a háttérben. De persze meg lehet ezt csinálni ségítség nélkül is, ha ráhajt az ember. Csak kell hozzá sok motiváció meg az információknak utána kell járni.

A lányoknál meg szintén a fiúknál az a fontos, hogy a teste mérete minimum 1,70 m vagy több legyen. Jobb ha 1,80 m. Aki csak fotó model akar lenni, annál nem annyira lényeges. De ami nélkülözhetetlen, az egy kitűnő figura. A lányoknál álltalában hosszú és vékony a sikeres, a fiúknál is sovány, de izommal. Csak nem túl sok, mert azért ne a bodybuilding irányába menjen a dolog. Itt egy példavideo, ahol Sami Gashi, egy svájci fiatal model, mutatja be a Gisada "Uomo" nevü illatát.

 

Ott látni, hogy a testépítés inkább olyan mint egy puma és nem olyan szekrény mint egy igazi Schwarzenegger. Ilyen mértekkel ideális az alap egy sikeres karierre.

Híres meg sikeres modelekről sokszor lehet hallani, hogy már nagyon fiatal korukban meg volt szemük előtt a cél. És ezek az elszánt személyek elkezdtek otthon, saját maguktól gyakorolni. A járási stílusokat: elegáns, sexy ... meg amik vannak. És persze az arcjátékot meg a testbeszédet is. Egy modelnek szinte gombnyomásra át kell tudni váltani egy másik szerepbe: bátor, erős, félénk, jókedvű, szomorú... álmodozó.... itt is van sok, sok különféle érzelem.

Ahogy a TV casting-ban lehet látni, sok model ezeken a dolgokon botlik meg. Mindig az a baj, hogy nem tud rendesen járni, nem azt fejezi ki, amit kellene stb. Mindig ugyanaz. Ezeket a dolgokat hosszú távon gyakorolni kell.

Hogy ezt sikerüljön, sok fiatal ember elmegy egy modelképző iskolába, ahol ezeket a képességeket egy profitól meg lehet tanulni. Az tud sok tippet adni, hogy mi lesz még fontos a jövőben. Ha valaki tényleg komolyan gondolja a terveit, akkor ez a befektetés megéri biztosan.

Ezzel a tudással a háttérben eljön az ideje hogy keressetek egy közvetítő irodát. Ezeknek a cégeknek az a munkájuk, hogy felépítsenek egy adatbázist modelekkel, és az érdeklődőknek tudjanak mindig küldeni embereket, akik értenek a model szakmájukhoz. Egy ilyen közvetitő akár órákon belül tud szerezni határokon túli munkákat.

Mint minden más szakmában, onnantól az a cél, hogy felfelé dolgozni magát az embernek tudással meg "minőséggel". Aki jól csinálja a dolgát, meg megérti magát a fényképészekkel meg a csapat többi részével, annak egyre nagyobb az esélye hogy többnél több és egyra jobban fizetett szerződéseket tud kiharcolni. Így csinálta ezt Sami Gashi is a kezdete idejében. És ma már szép lassan gyűlnek a prémium márkák mögötte, akiknek ő lett a képviselöje. Mint példáúl a Gisada Uomo nevü parfümjének:

Szóval, egy sikeres karrier nem csak a szerencsének, meg a véletlennek köszönhető, hanem sok munka meg tudás ist van mögötte. Nem elég csak egy jóképű emberkének lenni. De ez, minden másik fajta karierre is mondható.

Posted on