Online érdekességek

Online érdekességek

Középkorú nőként elmondhatom, hogy bizony a technológiai fejlődés eddigi minden arcát láttam már. A mi generációnk még az online világ nélkül nőtt fel, majd észbe sem kaphattunk, nagyon gyorsan ebben a világban találtuk magunkat. Persze vannak a mindig károgók, hogy ez mennyire veszélyes, de én azt gondolom, hogy mindennek van jó és rossz oldala is. Tudatos felnőttként az én életemben az a lényeges, hogy lehetőség szerint egyensúlyban tartsam az életemet, a jót beemeljem, a negatív hatásoktól pedig óvjam magam.

Emlékszem még, hogy gyerekkoromban nagymamámnak minden héten járt a Nők Lapja magazin. Amikor a mamám kiolvasta, akkor megkapta anyukám. Persze a mesét nekem mindig elolvasták belőle. A nagypapám pedig a keresztrejtvényt fejtette meg. Ezeket a magazinokat mindig összegyűjtöttük és később művészetterapeutaként használtam fel úgy, hogy montázsokat gyártottunk.

A mai online világban lassan kihal az a generáció, aki még a mai napig papíralapon vásárol magának újságot, magazinokat. Egyre inkább terjed az online magazinok világa. Persze a Nők Lapja is megtalálható, illetve azok rengeteg variációja.

Kimutatták, hogy a modern ember nagyon sok időt tölt a kütyüjén, mobilján, laptopján, hisz az mindig a kezében van. Vannak, akik pihenésképpen csupán görgetnek a social média oldalakon. Azt gondolom, hogy ez eléggé elpazarolt idő, hiszen tudatosabban is érdemes az érdeklődési körünknek megfelelő tartalmakat felkeresni. A social média természetesen erre érzékeny és szűri, hogy mi érdekel bennünket. Arra azonban nem mindenki éber, hogy legtöbbször a social médiában fizetett hirdetésekkel bombáznak bennünket és az információk mögött is sokszor pénzügyi érdek áll.

A mai világban arra is érdemes figyelni, hogy milyen forrásból származó információt olvasunk, mert sajnos nagyon sokszor politikai színezete lesz az ember szabadidejének, még mielőtt felocsúdhatna.

Mit tehet az, aki szeretne az online kütyü idejében valódi érdekességekről olvasni, de szeretné magát a pénzügyi érdekektől és a politikai nézetektől mentesen biztonságban érezni? Mit tehet az, aki olyan élményre vágyik, mint amikor gyerekkorában a Nők Lapját olvasta és nem csupán csak egy területen szeretne érdekességeket olvasni?

Az online magazinok világában választhatunk előfizetéses és ingyenes online magazint is. Érdemes a piacon kicsit körbenézni, mert nagyon igényes, akár több témacsokorban is lehet találni olyan magazinokat, amelyek ingyenesek, vagy legalábbis egy részük ingyenes. Ilyen például Bámész magazin is, ahol érdekességek tárháza elérhető a tudományról, fejlődésről, természetről, művészetről, fotózásról gasztro érdekességekről és az üzletről egyaránt. Az én generációm továbbra is felidézhető azt a hangulatot, hogy egy könnyű délutáni tea mellett gyorsan átfut pár érdekes cikket, mint régen a Nők Lapját az édesanyjával. Még lehet, hogy a papa is talál keresztrejtvényt az oldalon 😊

Posted on