Végleges szőrtelenítés bikiniszezonra

Végleges szőrtelenítés bikiniszezonra

Elmúltak az ünnepi időszakok és ilyenkor az év elején általában a legtöbb ember új kihívásokat és célokat tűz maga elé, amit majd az év során szeretne megvalósítani. Mi nők ilyenkor legtöbbször az ünnepek alatt felszedett súlyt szeretnénk eltűntetni szinte kivétel nélkül. Így március elejére legtöbbünknél már a kívánt testsúly legtöbbször visszaáll és kezdhetjük a felkészülést a bikiniszezonra.

Nyári szezonban nem csupán az arcunk, hanem nagyon sokszor a lábunk is elővillan a szandálokban, szoknyákban, a strandról nem is beszélve. Télen kicsit könnyebb hanyagolni a pedikűröst, de ilyenkor elkezdenek betelni az időpontok náluk. Ha a körmünk, lábunk szép, akkor ideje elgondolkodni azokon a bizonyos szőrszálakon is. Érdekes, hogy a természetesség egyre több kultúrában terjed, sok nő már magassarkú helyett sneakerst húz a lábára akár a szép ruhájához is, még az irodákban is, de a szőr valahogy nem maradt a természetesség része.

A legtöbb nő úgy érzi ápoltnak magát, ha szőrtelenít is. Lássuk ehhez milyen lehetőségek állnak a rendelkezésre?

Vannak, akik borotválkoznak, ami nem hoz megfelelő hatást, hiszen a szőrszálak egyre erősödnek, egy nap után pedig a férfiakéhoz hasonló durva borostaként léteznek a bőrünkön. Bárki hozzáér az sértő és szúró érzés, egyáltalán nem kellemes a simogatás egyik félnek sem. A gyantázás már sokkal jobb eredményeket hoz. Azt lehet otthon vagy kozmetikusnál is csinálni. Otthon nagyon kevesen tudják maguknak elérni a kívánt minőséget, így legtöbbünk kozmetikushoz jár. Az évek során ezzel a technikával gyérül a szőr mennyisége, nincs borosta érzés, lassabban nőnek vissza a szálak. Ennek ellenére továbbra is havonta kozmetikushoz kell járni, vagyis folyamatos kiadásként kell a büdzsébe számolni.

Kiadás szempontjából egyszerre lehet, hogy nagyobb kiadás, de hosszabb távon mindenképpen megéri a végleges szőrtelenítés. Mint ahogy a neve is jelzi ez végleges eredménnyel kecsegtet. Nem gondolom, hogy lenne olyan nő, aki azon gondolkodik, hogy idősebb korában szeretne-e újra szőrős maradni majd, a végleges szó ebben az esetben igenis hívószó mindenkinek, hiszen egy havonta igenis fájdalmas procedúrától szabadít meg.

A diódalézeres végleges szőrtelenítés biztonságosságát és hatékonyságát lassan évtizedes klinikai tapasztalatok igazolják. A lényege ennek az eljárásnak, hogy egy korszerű lézergép segítségével nagy villanásokban leadott hőenergia jut a szőrtüszőbe. Azáltal, hogy a vízháztartásra hat a szőrtüsző nem lesz képes továbbra ellátni a funkcióját. Ez a kezelés során kisebb irritáló érzéssel járhat, de semmi esetre sem annyira, mint a gyantázás. A gép azonnali hűtőfunkciót is biztosít a bőrfelületnek. Amire érdemes figyelni, hogy télen, tavasszal a legalkalmasabb a bőr arra, hogy ilyen lézeres szőrtelenítést végezzünk, mert ilyenkor még nem éri napsugárzás. A másik szempont, hogy kétnapos borostával érhető el az optimum a kezelés során azt is még a téli, tavaszi ruháink alatt tudjuk leginkább megoldani.

Mindezek mellett még számos fontos információnak érdemes utánanézni a végleges szőrtelenítéshez, de igazán a bikiniszezonban az adja a pontot az i-re az ápoltság tekintetében. 

Posted on