Sportfogadás mint befektetési piac

Sportfogadás mint befektetési piac

A mai gazdaságilag kiszámíthatatlan világban egyre több megoldást szükséges számításba venni annak okán, hogy minél több pénzügyi lábon állhassunk. Természetesen ezt nem kell egyedül csinálnunk, a social média korában ezt már közösségi keretek között is meglepően kreatívan lehet kézbe venni. Akár több befektetési projektünk is lehet, hisz egy-egy projekt nem igényel sok időbefektetést, ha hosszabb távon megértjük a lényegét és mellette profi támogatást veszünk igénybe.

Sokan nem gondolják komolynak, de annak ellenére így van ez a sportfogadások világában is. Aki egy kicsit mélyebben beleássa magát a témába, rájöhet, hogy a sportfogadás stratégiai alapokon, szakértők és támogató csoport segítségével akár befektetési piacként is értelmezhető és igen jó befektetés is lehet. Természetesen az érzelmi alapokat félre kell tenni és nem a kedvenc csapatunkba kell fektetni, mert az hosszabb távon nem annyira tud józan döntések mentén alkalmazott stratégiaként létezni az életünkben.

A sportfogadások világában mostanában többet időztem és a témában már több cikkemben is körbejártam több nézőpontot is. Jelen cikkemben egy tippmix tippek ajánló szakértői csapat szolgáltatási portfólióját mutatom be kicsit mélyebben. Azoknak szánom, akik olyan befektetésekben is gondolkodnak, ami nem annyira szokványos, de a megfelelő alapokon akár kevés időbefektetéssel is lehet kiegészítő bevételre szert tenni.

A statisztikák is stabilan támasztják alá azt a tényt, hogy a sportfogadási szektorban még a nehezebb gazdasági időkben is hatalmas pénzek cserélnek gazdát. Az is köztudott, hogy a nagy számú fogadásból csak kevés fogadónak sikerül komoly összegeket nyerni. Ennek ellenére azt gondolom, hogy érdemes ennek a témának egy kis figyelmet szánni, hiszen aki kicsit körbenéz a neten felfedezheti, hogy vannak olyan szakértői támogató csapatok, akik arra törekszenek, hogy a fogadók ne elégedjenek meg ezekkel a feltételekkel és vegyék kezükbe a fogadásaikat. Azok ne csupán a szerencsén múljanak, hanem stratégiai alapokon.

Ezt természetesen hosszabb távon ígérik a tippszűrési rendszereikre támaszkodva segítik elérni. Megpróbálnak bizonyos fogadási keretek között a lehető legprecízebb sportesemény előrejelzéssel támogatni a tagjaikat. Úgy tekintenek a sportfogadásokra, mint egy „Day trade ügyletre” a tőzsdén.

Abból indulnak ki, hogy a szerencse faktort a sportfogadások területén minimálisra lehet redukálni mégpedig azáltal, hogy a gyors információcserét veszik alapul annak érdekében, hogy bizonyos hírekről előbb értesüljenek mint maguk a fogadóirodák bukmékerei. Ezt a helyzeti előnyt kívánják kihasználni. Hitvallásuk az, hogy a bukmékerek sem tudják a tuti tippeket, csupán azt próbálják kitalálni, hogy melyik irányba tolódik el a fogadási kedv és azon információk birtokában próbálják manipulálni a fogadók nagyobb táborát. A tippmix szolgáltatók egy szűkebb mezsgyén javasolnak fogadásokat kötni és azt mindig úgy, hogy a manipulációnak ne dőljenek be az ő szolgáltatásaikat igénybe vevő tagok. Legfőképpen a bukmékerek által alulértékelt csapatokkal foglalkoznak. Hirdetik, hogy logika és észérvek alapján adják a szükséges információkat tagjaiknak, annak érdekében hogy a sportfogadásokban rejlő kimagasló potenciált minél inkább ki tudják aknázni a nekik bizalmat szavazó tagok.

A szakértői csapattól lehet ingyenes tippmix tippeket is kérni egy feliratkozással már. Be lehet lépni az ingyenes facebook csoportjukban is és ott elérhetőek a naponta frissített fogadási javaslatok. Természetesen a szolgáltatóknak sem az a céljuk, hogy az ingyenes csoportban osszák szét a legjobb tippeket.  A nagyobb szorzók érdekében már érdemesebb igénybe venni a prémium szolgáltatásaikat, melyeket különböző csoportokban lehet elérni. Az általam elemzett szakértői csoport 5 prémium szolgáltatást nyújt, ezek a time-out, a bázis, a blue chip, index és a pénzmágnes elnevezésű szolgáltatások.

Ezen szolgáltatásokhoz különálló zárt csoportokat hoztak létre a social média felületeken, melyekhez lehet csatlakozni az alapján, hogy ki milyen stratégiai alapon szeretne a sportfogadásokban részt venni. Mindegyik szolgáltatás másfajta fogadási tippeket takar. A Time-out csoport tippjei két sportra fókuszálnak, under/over fogadásokkal foglalkoznak futball témában, melyet asztalitenisz tippekkel kombinálnak. Aki a bázis csoportba lép be, az naponta 6-8 tippet kap oly módon, hogy az adott tippeket téterősséggel is megjelölik, ami azt jelenti, hogy 10-es skálán jelölik a tipp erősségét. A Blue Chip csoport nagy eséllyel nyerő és legkisebb kockázatú tippmixekkel foglalkozik. Napi 2-5 precíz, főként futball tippet kapnak a tagok. Az index csoportban a szakértők által kidolgozott 6 szelvényből álló variációt kapnak a tagok. A pénzmágnes csoport csupán asztalitenisszel foglalkozik, napi 5-10 tippel.

 

Mindegyik csoportban a sportesemény előtt másfél órával kapnak a tagok e-mailben tippeket, így lehetőség van még áttekinteni a szelvényeket. Természetesen korlátlan szabadságot élvezhetnek azzal kapcsolatban, hogy milyen oldalon játszanak, hiszen a kínálattól függően papír alapon vagy online fogadó oldalon is meg tudják játszani a kapott tippeket. Ha valaki érez hívást erre a fajta befektetésre, akkor mindenképpen érdemes ebbe az irányba elindulni, hiszen a szerencsejátékot nem feltétlenül kell a fortunára bízni.

 

 

Posted on