Passzív bevételek - ingatlankiadás, online tér és a tőzsde világa

Passzív bevételek - ingatlankiadás, online tér és a tőzsde világa

Ha már új év, új tervek akkor érdemes a pénzügyeink vonalán is kicsit jobban körbenézni. Sokszor írtam már a passzív bevételekről, de azt gondolom, hogy mindig fontos újra elővenni ezt a témát, hiszen sokat változik a világ és érdemes kicsit ránézni mindig egy más szemszögből.

A covid járványnak sok előnye és természetesen hátránya is volt. Előnyként talán azt tudom megfogalmazni, hogy fellazultak a munkakeretek, minden kicsit jobban eltolódott az online tér irányába, talán flexibilisebben állnak a munkáltatók is a napi kötelező jelenléthez. Kezd az emberiség felnőni és felelősséget vállalni azért, hogy a munkájuk elvégzése a lényeg és nem az, hogy napi 8 órát be legyenek zárva egy asztalhoz, mert amúgy sem azon múlik.

Ebben a fellazultabb, online térben mindenkinek több szabadsága lett a passzív bevételekre is koncentrálni. Mi az a passzív bevétel? A passzív bevétel az azt jelenti, hogy minimális aktivitással bevételre teszünk szert, vagyis nem kell napi 8 óra jelenlét, vagy esetleg csak az elején, míg el nem indítjuk.

Ilyen lehet, ha ingatlanba fektetünk pénzt és azt tartós vagy rbnb bérletbe adjuk. Természetesen érdemes megnézni, hogy melyik országban éri meg ebben gondolkodni, mert például Magyarországon kevesebb pénzbefektetéssel (olcsóbbak az ingatlanok) aránylag magasabb százalékos megtérülést lehet elérni (befektetett pénzhez képest a kiadásból származó bevételek), mint Németországban, mert ott annyival magasabbak az ingatlan árak.

Lehet aranyba is fektetni és ahogy annak nő az árfolyama, úgy tenni passzív bevételre. Online üzleteket is lehet építeni, ahol akár online tudást tananyag formájában értékesítünk és abból lesz egy idő után passzív bevételünk, bár ott marketingre sok energiát kell fektetni.

 

Amit még érdemesnek tartok ajánlani az az online pénzügy világa, a tőzsde. A tőzsdén játszani már bárki tud, nem kell hatalmas összegekért brókereket megbízni, hisz egyre több tőzsdei applikáció létezik és egyre modernebbek. A legtöbb applikáción van demo mód is, ami azt jelenti, hogy virtuális pénzzel még demo módban ki lehet próbálni a tőzsdézést. A legtöbb applikációról elérhetőek elemzések, amelyeket érdemes a reggeli kávé mellett elolvasni, hogy idővel érezzük a piac hogyan mozog. Jó naprakészen ismerni a tőzsdei árfolyamokat, a tőzsdei készlet online világát és a világban való történések azokra való hatását. Most az elmúlt időszakokban igen sok hatás érte a piacokat, így valószínűleg elemzésekből sem lesz hiány. Ez valahol passzív bevétel tud lenni, de természetesen ebbe is kell fektetni pénzt és figyelmet. De jó játék is lehet, hiszen nem igényli folyamatosan a figyelmünket és az elemzések is azt mutatják, hogy a tőzsdén hosszabb távon lehet elérni szép eredményeket. Csupán egy reggeli kávé, egy applikáció és némi befektetett pénz és türelem szükséges hozzá. 

Posted on