Mitől érzi magát a legjobban egy násznép az esküvőn?

 Mitől érzi magát a legjobban egy násznép az esküvőn?

Ezt legtöbbször a legtöbb fiatal pár felteszi kérdésként, hiszen ha már annyi időt, energiát és pénzt belefektettek az esküvőjükbe, akkor mindenképpen szeretnék, hogy a család és a meghívott barátok is jól érezzék magukat. Mindenkinek fontos, hogy a nagy nap egy életre szóló emlék legyen.

 

Hogyan lehet ezt leginkább elérni? Hogy lehet minden részletre odafigyelni és még a násznép hangulatát is a megfelelő irányba terelni?

A fiatal párnak ott az esküvőjükön erre semmi esélyük nincs, hiszen nem is szakemberek, de még ha azok is lennének, akkor sem tudnának egyszerre több szerepben jelen lenni az eseményen. Az ő szempontjukból fontos, hogy bizalommal átadják az irányítást egy arra alkalmas szakembernek, aki lehetőség szerint nem családtag, hanem tényleg erre a feladatra képzett, tapasztalt ember.

Ki a megfelelő erre?

A ceremóniamester, vagy a vőfély az, aki az egész nap dinamikáját úgy tudja irányítani, hogy a násznép a megfelelő időben és a megfelelő szervezettséggel jól tudja érezni magát. Ők felelnek a menetrendért, hogy ne csússzon szét a rendezvény, hogy minden előre megbeszélt játék, feladat, szórakozás, evészet-ivászat a megfelelő mederben maradjon.

Ők legtöbbször már rendelkeznek olyan tapasztalattal is, hogy sok jó tanácsot tudnak adni a szervezés során is, hogy mikor mire érdemes odafigyelni, mik azok a sarokpontok, amik biztosan átlendítik a hangulatot egy-egy holtponton, vagy ha már fárad a násznép.

Az is tapasztalat, hogy a fiatal párnak át kell adnia a stafétát egy olyan embernek, aki felel a menetrendért, aki nem lesz részeg az est folyamán, aki tudja, hogy mi a fiatal pár legfontosabb elvárása. Aki, akár spontán is tud új menetrendet kialakítani, ha szükségesnek látja, vagy esetleges nem várt esemény következik be, akár úgy, hogy azt a násznép észre sem veszi.

Általános tapasztalat természetesen az is, hogy a násznép is jól szeretné érezni magát. Ez a tény sokszor már önmagában is elég, de ehhez még egy jó ceremóniamester a kulcsa annak, hogy a fiatal pár esküvőjét egy boldog násznép táncolja el.

Posted on