Miért fontos a jó stylist és fodrász?

Miért fontos a jó stylist és fodrász?

Az egyéniségem a külsőm alapján is megélhető? Miért fontos a jó stylist és fodrász?

Napjainkban mindenki egyéniség szeretne lenni. Fontossá vált az, hogy kifejezzük önmagunkat, az érzéseinket és mindazt, akinek gondoljuk magunkat. Az identitásunk része a külsőnk is. A tökéletes stílus önmagunkat is meghatározza. De mi alapján lehet valakinek tökéletes a stílusa?

A stílusnál fontos meghatározni azt, hogy milyen részletekre érdemes odafigyelni.

A külsőnket leginkább az öltözetünk, a hajunk és valamilyen mértékben (nőknél) a sminkünk határozza meg. Ami mindkét nem számára biztosan fontos, hogy az eseménynek, időjárásnak és a saját alkatunknak megfelelő, minőségi ruhákat vásároljunk és a frizuránk is az alkalomhoz illő legyen.

Manapság már nagyon sok ingyenes tartalom is elérhető akár a youtubon divattanácsadással kapcsolatban. Nagyon sok vlogger attól vált híressé, hogy egy megadott testi adottságokkal rendelkező embereknek ad számos jó ötletet arra, hogy milyen ruha előnyös, milyen kiegészítőkkel érdemes azt hordani. Sok praktikus ötlet elérhető arról is, hogy egy adott testalkatú ember milyen ruhákat ne használjon, mert nagyon előnytelen lehet. A divat is minden évben változik, ezek a vloggerek ebben is segítenek.

Van már olyan kifejezés, hogy kapszula ruhatár, ami azt jelenti, hogy egy stylist segítségével összeállít az ember(lánya) egy olyan alapvető ruhatárat, amihez nem feltétlenül kell sok darab ruha, hanem az a cél, hogy az alapruhák mind szabásban, mind színben megfelelőek legyenek a tulajdonosuk testalkatához és színvilágához. Ezekhez az alapruhákhoz állítanak össze olyan alapvető kiegészítőket, amelyeket különböző céllal és alkalomra ajánlott hordani. Ezeket a kiegészítőket és ruhákat tanítja meg a stylist úgy variálni, hogy azok tényleg mindig frissnek tűnjenek, és minden szempontból a divatot és az alkalomhoz elvárt igényeket kövessék. Így akár külföldre is utazhatunk és egy kisebb bőrönd is elég lehet, mert két jól megválogatott cipővel és pár ruhadarabbal és ékszerekkel, kiegészítőkkel is több alkalomhoz fel tudunk öltözni.

A másik nagyon fontos minden embernél, hogy megfelelően ápolt és vágott frizurája legyen.

Milyen a megfelelő frizura?

Természetesen frissen mosott és tiszta. De nagyon fontos a vágás is, hiszen az embereknek nincs idejük minden nap fodrászhoz járni, hogy frizurát készítsen nekik. A legjobb az, amikor egy egyszerű hajmosást követően csak megszárítani kell a hajat és az a vágott fazon által már magától is jól áll. Ehhez a fodrásznak ismernie kell a hajban a forgókat, hogy milyen minőségű hajból milyen frizura alakítható ki. Mi az ami a vendég arcához előnyös és természetesen milyen passzol a személyes stílusához.

Hogyan lehet itt Friedrichshainban, Berlinben jó fodrászt és stylistot találni. Először is érdemes a Google-ban rákeresni hogy Stylist és FriseurFriedrichshain keresőszavakra. Elég nagy listát ad ki, mire érdemes figyelni? Napjainkban a kuncsaftok már véleményeket írnak online egy-egy szolgáltatásról. Akinek rossz a tapasztalata, az biztos, hogy nem fogja szó nélkül hagyni. Ez az egyik legbiztosabb visszajelzés arról, hogy egy fodrász, vagy stylist mennyire megbízhatóan dolgozik.

Posted on