INVESTMENT KONFERENCIÁK KÉRDÉSEI - A GOLD INVESTMENT JELENTŐSÉGE

INVESTMENT KONFERENCIÁK KÉRDÉSEI - A GOLD INVESTMENT JELENTŐSÉGE

2018. év a befektetési piacokon nem hozott megkönnyebbülést. A nagyhatalmak, USA és Kína kapcsolatrendszere az elmúlt évek során nem javult, a feszültségek folyamatosan jelen vannak a nemzetközi politikai színtéren. A befektetések szempontjából ezek a folyamatok kedvezőtlen irányba befolyásolják a befektetők pszichológiai hozzáállását. A megfigyelhető feszültségek a kereskedelmi piacon is érzékelhetőek, a közgazdasági és pénzügyi folyamatok érzékeny, bizalmi alapjait rombolják ezek a tapasztalatok. A befektetési kedvet további nemzetközi folyamatok is csökkentik. Az inflációs problémák kialakulása, a világbankok szigorúbb politikai megnyilvánulása, a geopolitikai konfliktusok éleződése, a fejlődésnek indult piacok hirtelen megtorpanása, majd stagnálása is mind rányomja erre a folyamatra a bélyegét.

2019. év szakmai konferenciáinak célja, hogy a világ pénzügyi elemzőinek, szakembereinek a segítségével próbáljanak olyan trendeket megmutatni és meghatározni, amely a 2019-es évtől stabil hozamszerzést biztosíthat a piacon. Az előrejelzések szerint a feltörekvő területek és piacok azok, amelyekbe érdemes esetleg fektetni. Ezek a területek jobb lehetőséget kínálnak a már meglévő nagypolitikai színtér hatása mellett működő markáns nagypiacok helyett. A befektetési kedvre az is rányomja a bélyegét, hogy sokan erre az évre szintén válságot prognosztizálnak. Az amerikai részvénypiac is igen feszült légkörben működött a 2018-as évben, ez sem támogatja a pszichológiai alapokon nyugvó, érzékenyen befektetési kedvet.

 

Az Investment szakmai konferencia programjai alapján a legfontosabb cél, hogy a fent körülírt befektetési hajlandóság mellett a szakemberek és tanácsadók mégis támogassák a piac folyamatait, azáltal, hogy mozgásban tartják a befektetéseket. Kihívás, hogy a potenciális befektetőket meggyőzzék, hogy a megtakarításaikat lehetőség szerint ne a házi széfben pihentessék. A konferencia szervezői által kiadott szakmai anyagok alapján úgy tűnik, hogy a befektetési  piacon a legnépszerűbb befektetési termék a készpénz. Emellett természetesen előtérbe kerül újra a gold investment piaca is. A konferencián két előadás is ezzel a témával foglalkozik. Neves szakemberek kerekasztal beszélgetések során fókuszáltan a gold investment témáját boncolgatják majd.  Kockázat, hozam és likviditás alapján is biztonságosnak mondható a befektetés ilyen formája. A kerekasztal fókuszpontjai is ezekre a témákra fűzik fel a beszélgetéseket. A történelem során a válságok idején érezhető trend mindig, hogy mindig előtérbe kerül a jó öreg arany. A gold investment 2019-ben is aranykorát élheti az előrejelzések alapján. A hosszútávú előrejelzések alapján a megtakarítások 30 százalékát is érdemes ilyen formába invesztálni. Ez a fedezet biztonságos befektetési forma akár a háborúk idején is, ahogyan azt már az előző generációk is tapasztalták. Likviditás szempontjából is kitűnő. A gold investment értéknövekedésével kapcsolatban a kerekasztal beszélgetés mellett a konferencia délutáni szekciójában külön előadás is elérhető lesz majd az érdeklődők részére. 

Posted on