HITEL KONFERENCIA - BIZALOM VISSZAÁLLÍTÁSA A FÓKUSZBAN

HITEL KONFERENCIA - BIZALOM VISSZAÁLLÍTÁSA A FÓKUSZBAN

Az idei hitelezésekkel kapcsolatos konferencia a nemzetközi tapasztalatokat veszi górcső alá a kockázatok szempontjából. Többféle nézőpontot is körbejárnak a konferencia során. Az első szekcióban a bankvezérek kerekasztala foglalkozik a konferencián azzal, hogy merre tart a bankszektor. A hitelezés mélypontját 2016. évben érte el. Ez a bankok vezetői elé nagy kihívást állított. A fordulatot és 2017. évi fellendülést követően a 2018. év tapasztalatai alapján a bizalom visszaállni látszik a cégek és a magánszemélyek részéről. Az üzleti növekedés lehetőségei mellett a kockázati tényezőket is terítékre veszik a szakemberek. A bankokkal szembeni bizalom visszaállításának a jegyében szó lesz arról, hogyan teszik átláthatóvá a cégek és magánszemélyek részére a banki folyamatokat, kiemelve a csődeljárási és inkasszálási szabályozásokat, az adósok jogait is beleértve. A banki innovációról is sok érdekes információt kaphat a résztvevő.

A rendezvény nagyon sok témakört érint. Hasznos információkat kaphatnak a hitelt felvenni kívánó magánszemélyek és cégek vezetői mellett a pénzintézetek vezetői, a hitelpiacon dolgozó szakemberek, a szabályozó hatóság, jogászok, állami- és felügyeleti szervek szakértői is.

Sarkalatos pontja a konferencián elhangzó előadásoknak, szemináriumoknak a hitelezéssel kapcsolatos bizalom visszaállítása. Az elmúlt évek során nagyon sok cég és magánszemély hitele bedőlt és csődeljárást kellett indítani velük szemben. Ezek az eljárások nagy sajtóvisszhangot kaptak és a bankszektorral szemben a bizalom nagymértékben csökkent. A konferencián a cégek és a magánemberek szempontjából is próbálnak megoldásokat találni a kölcsönös bizalom visszaállítására. Ennek érdekében górcső alá veszik a jogi szabályozás területén a hitelezési csődeljáráshoz, inkasszáláshoz kapcsolódó szabályozásokat is. Tovább azt is, hogy a magánvállalkozások, cégek és magánemberek részére milyen módon teszik érthetővé és átláthatóvá a hitelezési folyamat egyes lépéseit. Azokkal az esetekkel is, melyek akkor lépnek életbe, ha a hitelt felvevő adós nem tudja a meghatározott összeget visszafizetni. Külön szemináriumon foglalkoznak az inkasszálás jogi szabályozásairól is. A pénzkövetelés jogügyleteinek lehetőségeiről, a sértett fél lehetőségeiről, az adós jogairól. Az inkasszóra vonatkozó szabályozás és eljárások bemutatása során kitérnek a hitelező felé fennálló inkasszálási korlátozásra is, illetve arra, hogy milyen biztosítási lehetőségekkel élhetnek az adósok a hitelügylet fennállása során.

Ingatlan hitelezéssel kapcsolatos szekció is lesz a rendezvény során. Ebben konkrét esettanulmányokon keresztül bemutatják az ingatlanértékelés szerepét és azt, hogy milyen módon változtak a válságot követően az ingatlan értékelésének szempontjai. Az ingatlanpiac külföldi tőke beáramlásának hatásait elemzik, illetve a budapesti és a vidéki ingatlanpiac eltérő fejlődését. A budapesti ingatlanpiac trendjeit.

A konferencia előadásai felvételre kerülnek és közülük több is elérhető lesz online előadás formájában. Ezek a webináriumok ingyenesen lesznek letölthetők a résztvevőknek kiküldött linken keresztül online regisztrációt követően.

 

 

 

Posted on