Fekvőbeteg-ellátási szoftver: Mi a fontos?

Fekvőbeteg-ellátási szoftver: Mi a fontos?

Egy szoftver az idősotthonoknak - Hogyan segíti a digitalizáció a fekvőbeteg-ellátást? Az idősgondozás olyan munka, amely az emberekre összpontosít. Nem számít, hogy fekvőbeteg-ellátásban elhelyezett demens betegekről vagy ágyhoz kötött emberekről van-e szó. A jogszabályok miatt azonban az ápolóknak nemcsak magára az ápolásra van szükségük sok időre. A gyakorlati ápolással töltött időből is rengeteg idő megy el naponta az ápolás dokumentálására. A fekvőbeteg-ellátási szoftverek itt hozzák meg a kívánt könnyebbséget. A fekvőbeteg-ellátási szoftver több ellátást tesz lehetővé!

 

Hogyan befolyásolhatja a szoftver az ápolószemélyzetet és az ápolási intézményben végzett munkájukat?

A fekvőbeteg-ellátási szoftverek sokkal hatékonyabbá tesznek minden ellátó intézményt. Ezt nemcsak a szakértők mondják, hanem a gyakorlatban is bizonyított tapasztalat. Az idősek gondozásának tervezése önmagában is sokkal hatékonyabbá tehető az idősek gondozására szolgáló digitális szoftverekkel. Az idősek fekvőbeteg-ellátása mindig hatalmas mennyiségű munkával jár. Függetlenül attól, hogy ez az ellátás fekvőbeteg- vagy járóbeteg-ellátás keretében történik. A fekvőbeteg-ellátási szoftverek kérdése a napi munka számos kis területén felmerül. Az első és legfontosabb előnyök között minden bizonnyal a megnövekedett tervezési hatékonyságot kell megemlíteni. Egy olyan ápolási szolgálat, amely hatékonyabban tudja beosztani a személyzetet, több időt tud a betegre fordítani. A geriátriai ellátásban is előnyös az adatok mobil elérhetősége, valamint a mobil beviteli eszközök, amelyek segítségével a járóbeteg-ellátás hatékony időfelvételt és mobil dokumentációt végezhet. A nagyobb fokú rugalmasság azt is jelenti, hogy a gondozottak számára is előnyös a csökkentett adminisztratív teher. Több idő marad a gondozásra, amely, mint köztudott, nem csak a fizikai szempontokat foglalja magában. A tapasztalt ápolók gyakrabban panaszkodnak a betegekkel való interperszonális kötődés hiányára. Ez a probléma is megoldható, legalábbis részben, digitális ipari megoldásokkal.

Miért érdemes a fekvőbeteg-ellátó intézményeknek a felhőből származó szoftverekre támaszkodniuk?

Az informatikai ipar jelenlegi információi szerint még a kis informatikai infrastruktúrák is nagy mennyiségű erőforrást fogyasztanak. Itt nem annyira a hardver okoz problémát. Bár ennek beszerzése és karbantartása viszonylag drága, megfelelő kezelés esetén gyakran évekig tart. A legnagyobb probléma tehát nem annyira a technológia. A kezelés és az általános biztonsági kockázatok viszont költségtényezők. Németországban az adatvédelmi jogszabályok nagyon szigorúak. Ezzel szemben csak néhány olyan szakember van, aki főállásban képes foglalkozni ezzel a rendkívül összetett témával. Legtöbbjük a magánszektorban vagy állami intézményekben dolgozik, és szakterületükre specializálódott. Ezek a szakemberek egyszerűen pénzügyileg nem életképesek, és nem is szükségesek egy normális öreggondozó vállalat számára. A saját felhővel rendelkező modern szolgáltatók biztosítják a szükséges védelmet, de csak a költségek töredékéért. A felhő nem más, mint egy virtuális tárhely, amelyen bármilyen tartalom és rendszer központilag tárolható és decentralizáltan elérhető. A modern felhőalapú számítástechnikai szolgáltatások azonban ennél sokkal többet tudnak, és a szoftveres helyhez kötött ellátást teljesen online szolgáltatásként kínálják. A szakértők szerint a cloudból származó ápolo szoftvermegoldások az egyetlen ésszerű alternatívát jelentik az ellátás digitalizálása és hatékonyabbá tétele terén. A felhő minden bizonnyal a lehető legjobb alternatíva, amely pénzügyileg életképes, és megfelel a szigorú jogi követelményeknek az informatikai biztonság és az adatvédelem területén. Ily módon az ellátási ágazat a modern technológiára támaszkodhat, miközben a betegek igényeit is kielégíti. Klasszikus win-win helyzet, amellyel minden érintett csoport több mint elégedett lehet.

Az ápolási dokumentációtól az eszközfelügyeletig - a felhő megoldást kínál!

A felhő legnagyobb előnye azonban az, hogy a különböző szoftverkomponensek összehangoltan kombinálhatók és használhatók. Például egy megfigyelőhelyiségben dolgozó munkatárs valós időben kiolvashatja az orvosi berendezések összes adatát. Ez életeket menthet, és ezért több mint ésszerű. A felhő segítségével a digitalizálás egyénileg, a betegek igényei és az ellátási szintjük követelményei szerint végezhető el. Az idősgondozás a felhő segítségével optimalizálhatja az egész létesítményt, és nem csak az ápolási dokumentációt optimalizálhatja a szoftveres megoldással. Járóbeteg- vagy kórteremben, a felhőből származó megoldás külön-külön is beállítható, és kombinálható különböző általános iparági megoldásokkal. Ezáltal egy átfogó "operációs rendszer jön létre a gondozási létesítmény számára". Ma már sok szolgáltató van ezen a területen, mivel Németországban a betegek és az idősek gondozása hagyományosan nagy szerepet játszik. Ez egy olyan jövőbeli piac, amely technológiai és gazdasági szempontból még sokat kínál. A jóléti állam jövője digitális, és így lehetővé teszi az egyéni problémák optimális megoldását. Azok, akik a Németországból származó megoldásokra támaszkodnak, az ápolási ágazatot hálózzák be, biztosítják a betegek adatait, és hatékonyabb munkafolyamatokat tesznek lehetővé a működésükben. A betegek számára előnyös a személyre szabottabb ellátás, amely nem csak az időhatékonyságra összpontosít, és a személyt helyezi a középpontba.

Posted on