FeHoVa rendezvényen fegyverszekrényt?

FeHoVa rendezvényen fegyverszekrényt?

Most februárban került megrendezésre a nagysikerű FeHoVa természetjáró, horgász és vadász kiállítás. Idén 29. alkalommal tartották ezt a nagysikerű rendezvényt a HUNGEXPO területén. Ez a négynapos program igen jelentős nemzetközi figyelemnek is örvend. Az eseményen több mint 200 kiállító között a helyi európai országokon túl, mint a szomszédos Ausztria vagy Csehország, számos sokkal távolabbi ország is képviselteti magát, mint Namíbia vagy Pakisztán.

A programok természetjárókra és vadászokra vonatkozó részét az A pavilonban tartották. Nem csupán a szakma talált magának tetsző programokat, hanem közönségprogramok is voltak szép számmal. Az érdeklődők trófeabemutatókat nézhettek meg, élménybeszámolókat hallgathattak, részt vehettek a Vadászkürtös Fesztiválon, vagy akár a Szarvasbőgő bajnokságon. Sok embert vonzott az elmúlt évek vadászidényiből származó legnagyobb magyar nagyvad trófeáinak kiállítása a Nadler-trófeaszemle. Voltak kerekasztal beszélgetések, szakmai előadások is a Magyar Földrajzi Múzeum és a Madárkórház Alapítvány szervezésében. Az érdeklődők grafikusművész vadállatok anatómiai rajzaiból összeállított kiállítását is megtekinthették. Részt vehettek aukciókon, ahol híres vadászok személyes tárgyaira lehetett licitálni, és ezzel támogatni vadvédelmi és edukációs alapítványi programokat.

A sok élvezetes rendezvény mellett az egyik legsikeresebb program a BRFK fegyvertartási és tárolási bemutatója volt idén is. A fegyverek használata és tárolása igen felelősségteljes része a fegyverhasználatnak. Sok ponton a jogszabály alapos ismerete elengedhetetlenül szükséges a fegyverekkel kapcsolatban, hiszen emberéletre veszélyesek lehetnek. Nem lehet gondatlanul bánni a fegyverekkel, fontos minden szempontból az alapos tájékozottság.  A BRFK emberei nem csupán a jogszabályt ismeretére oktatják a résztvevőket, hanem arra is adnak tanácsokat a vadászoknak is, hogy milyen módon szabad és érdemes a fegyvereket használni és tárolni. A kiállításon a használati tanácsok mellett a tárolással kapcsolatban is lehetett alapos ismereteket szerezni. Nem csupán a BRFK tanácsait hallgathatták meg ezzel kapcsolatban a látogatók, hanem a kiállítók között a vendégek felkereshettek számos olyan céget is, amelyek különböző, fegyverek tárolására alkalmas széfeket ajánlottak. A széfek piaca igen széles, több nemzetközi cég is képviselte magát a rendezvényen. A különböző árkategóriák különböző biztonsági feltételeknek felelnek meg. Természetesen nem mindegy a vadászfegyver mérete sem, hiszen azok tárolása nem annyira egyszerű, mint a kézi fegyvereké, amelyeket széfekbe, faliszéfekbe is el lehet helyezni. akár a biztonsági tárolási funkcióknak is megfelelő fegyverszekrényeket ajánlottak. Ezeket a szekrényeket komoly elvárásoknak vetik alá, tervezőmérnökök tervezik, odafigyelnek a megfelelő anyagminőségre is, ami a biztonsági előírásoknak is megfelelő. A méretek között lehet 3-tól egészen 10 vadászfegyver tárolására alkalmas szekrényt választani. A biztonsági előírásokat már a kulcsos változatok is megfelelően hozzák, viszont aki ennél nagyobb hangsúlyt fektet arra, hogy ki által lehet elérhető a szekrény tartalma, azoknak már elektromos zárral ellátott szekrényt is ajánlanak a gyártók. 

Posted on