AIOPS training - hatékony IT üzemeltetési stratégia

AIOPS training - hatékony IT üzemeltetési stratégia

A digitális üzletágban dolgozó cégeknek folyamatos kihívás, hogy a trendekkel megfelelően fejlődjenek és fejlesszék a szolgáltatásaikat. 2023-as évre a legkiemelkedőbb technológiai stratégiai trendek közé tartozik az AIOps. Az AIOps az Artifical Intelligence for IT Operations magyarul annyit jelent, hogy mesterséges intelligencia áll már rendelkezésre annak érdekében, hogy az informatikai műveletek egyre hatékonyabban tudjanak zajlani az egyes szolgáltatások hátterében.

 Az IT üzemeltetés számára egyesíti ez a mesterséges intelligencia a nagy adatokat, az üzemeltetési folyamatokat segít robotizálni. Az eseménytársítás mellett magában foglalja a rendellenességek megfigyelését oly módon, hogy az egész rendszert figyeli a technológiák és a konfigurációs rétegek helyett. Az önmonitorozás és javítás robotizálásának magas szintje ez a fajta önműködés már elvárás komolyabb informatikai cégeknél 2023-ra.

Ehhez a technológiához tartozó eszközök gépi környezetben biztosítják a fejlődési folyamat azon részét, amely a problémamegoldásra koncentrálnak a megfigyelés-, kapacitás- szervízasztal és automatizálási adatok mintázatainak beazonosításával. Mindezt hibrid modón, helyhez kötött és több felhőből álló környezetben teszik.

Az eddigi széleskörben ellátott IT feladatokat egyre inkább érdemes kombinálni az IT csapatok humánerőforrás környezete mellett a mesterséges intelligenciának további műveletekbe történő bevonásával. Ezzel sokkal összetettebb feladatok kerülhetnek automatizálásra, önműködő megoldások születhetnek összetett problémákat is kezelő IT környezetben. Az IT műveletek körében történő mesterséges intelligencia egyre szélesebb körben történő bevonása támogatja a nagy adatrendszerek mellett is az IT műveletek tiszta folyamatait.

Az előnyei, hogy minimális karbantartási idő mellett lebontja az adattárolókat, megszünteti az informatikai üzemeltetési problémákat. Mesteri szintre lehet általa emelni a monitorozást és a problémák felderítését, megoldását, miközben kifogástalan felhasználói élményt nyújt. Javítja az együttműködést és az üzleti IT termelékenységet sokkal hatékonyabbá teszi. Fokozza a teljesítményfigyelést miközben robotizál sok kapcsolódó feladatot. A hatékonyság növelése mellett teljesen minimalizálhatják a cégtulajdonosok az IT-üzemeltetési költségeket.

Természetesen ezeket a feladatokat ellátó AIOps technológiát az IT-csapatok képzésével lehet hatékonyan az IT rendszerekbe illeszteni. AIOPStraining-re jó megoldást kínál több oktatási cég, mely alapszinttől akár haladó szintig képes kiképezni egy adott cég IT csapatát. A tartalmat teljesen az adott cégre tudják szabni, hisz minden vállalatnál más és más igény jelenik meg. Azok a cégek, akik igénybe veszik az AIOPS Corporate Training-et azok azon túl, hogy teljes mértékben az adott IT igényekre tudják szabni az automatizálást még azt is kérhetik, hogy saját tempójukban, akár több időt igénybe véve, több stratégiai lépcsőben történjen a kiképzés és a rendszerek átállítása.

 

Akármennyire is több időt vesz igénybe ezeknek a feladatoknak az ellátása, a humánerőforrás továbbképzése és a technológiai pontos megtervezése, 2023-ban mindenképpen azok a cégek fognak hatékonyabban működni, melyek informatikai robotizálás irányába mozdulnak el. 

Posted on