A nő, a smink és a szépség örök így karácsony tájékán is

A nő, a smink és a szépség örök így karácsony tájékán is

Így karácsony tájékán talán jobban előtérbe kerül a szépség, a csillogás. Nem csupán az otthont öltöztetjük ilyenkor díszbe, de különleges ruhát és különleges sminket is szeretnek a nők az ünnepek során viselni. Talán nincs olyan nő, aki ne gondolkozna el azon, hogy a menün és a megterített asztalon túl milyen ruhája van, ami az alkalomhoz illik, milyen sminket fog használni a szent estén, a rokonlátogatáskor és szilveszterkor.

Azon túl, hogy kinek mi áll jól, az sem mindegy, hogy milyen alkalomra készül egy-egy smink. Nappali fényben fog mutatkozni, vagy sötétben már. Karácsonyi, vagy szilveszteri az alkalom, hiszen ilyenkor még több megengedettt a smink terén is. Szilveszterkor egyenesen extrém sminkekben is szabad, sőt néha kötelező gondolkodni.

Vannak azonban alapok, amit minden smink tekintetében tudni kell.

Fontos mindenkinek figyelembe vennie sminkeléskor azokat az alapvető szempontokat, amelyeket ismernie kell a saját adottságait tekintve. A szépség szubjektív, de felmérésekkel tudják alátámasztani, hogy egy arányos arcot sokkal szebbnek tartanak az emberek, mint amelyik nem arányos. Ezért egy jó smink alapja, hogy segít arányossá tenni a vonásokat. Érdemes a saját adottságainkkal tisztában lenni, mit kell kicsinyíteni, vagy épp nagyítani annak érdekében, hogy  szimetrikussá tudjuk tenni az arcunkat.

Érdemes elmenni sminktanácsadásra akár, hogy profi szakember segítsen abban, hogy a saját arcunknál mely területeket kell kiemelni és mely területeket szükséges elkendőzni.

Az arányok ismeretén túl érdemes megtanulni azt is, hogy milyen színvilág áll nekünk jól. Milyen a bőrünk tónusa és milyen alapozót érdemes használni télen és nyáron, mikor barnák vagyunk. Fontos figyelembe vennie a szemünk színét és természetesen azt is, hogy milyen ruhát és színvilágot viselünk legszívesebben. Stílustanácsadók abban is segítenek, hogy milyen színvilág áll nekünk jól a ruhákban is.

Ezekkel az alapokkal mindenképpen érdemes tisztában lennünk ahhoz, hogy a saját öltözködésünket és sminkünket megfelelően menedzseljük. Aki ezekkel tisztában van, már könnyebben választ magának különleges alkalmakra is ruhákat és ahhoz passzoló sminkeket.

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen és mennyi terméket használunk az arcunkra. A piacon rengeteg márka és termék létezik. Vannak akik esküsznek arra, hogy a kevesebb néha több. Érdemes megtalálni ezt az egyensúlyt is, mert a természetes szépség még mindig jobban megdobogtatja a férfiak szívét. A sminkek terén abban is egyetért mára mindenki, hogy a jó minőség mellett fontos az is, hogy minél inkább természetes alapanyagokból legyen egy-egy termék, hogy a bőrünk egészségét is megőrizhessük. Természetesen ötvözve a smink tartósságával, hiszen senki nem szeretné azt, hogy egy karácsonyi este során a sminkje elkenődjön.

Mára sok professzionális szakember segít ezeket az alapokat elsajátítani. De akár abban is megoldást tudnak nyújtani, hogy a különleges alkalmak előtt ők készítenek el egy-egy komolyabb sminket.

 

 

 

Posted on