A lovagiasság soha nem megy ki a divatból

A lovagiasság soha nem megy ki a divatból

A világ folyamatosan változik. Ezen nem tud senki sem változtatni. Napjainkban talán még gyorsabban felgyorsult ez a változás, mint, amit az előttünk lévő generáció érzékelt. A furcsa és meghökkentő dolgok egyre inkább teret nyernek. Szinte mindenki csak kapkodja a fejét, annyi a változás.

Bármennyit is változik a világ, akár a feje tetejére is fordulhat, akkor is vannak olyan alap dolgok, melyek több ezer éve nem változnak. Mert alap program, a lelkünkbe van írva. Az egyik ilyen, hogy a szerelmes férfi szeretné meghódítani a szíve választottját. Az is alap, hogy a férfi ad és a nő elfogad és befogad.

A korok változnak. Mindig más és más a divat a szerelem területén is. Sokat változnak a nők és a férfiak. Napjainkban egyre több a feminista hangvételű cikk, ami azt szeretné sugallni, hogy a nők is egyenrangúak a férfiakkal, nem kell már kinyitni nekik az ajtót, nem szükséges semmilyen lovagias gesztus a részükről. Sok nő megkeményedett, mert az élet úgy hozta, hogy férfi módra kellett megállniuk az életben a helyüket.

Valljuk be, hogy a nagy divatházak által szervezett ruhabemutatókon eláll a szavunk amikor a férfiakat látjuk. Manapság tényleg igazán nehéz eldönteni, egy-egy kifutón sétáló modellről, hogy tényleg férfit látunk-e? A szerepek felcserélődtek, minden furcsa és folyamatosan átalakulóban van a mai világban.

Egy valami azért nem változik. Ha őszintén mindenki a szívébe néz, akkor nőként valahol mélyen igenis érzi, hogy helyénvaló az, ha a férfi udvarias, kinyitja az ajtót és lovagias módon viselkedik vele. Egyszer legalább lánykorában minden kislány megélte, hogy hercegnő, aki várja a lovagot. És a kislányok álmában a lovag mindig meg is érkezett. Mert vágyik rá, ez ösztön, alapprogramként fut minden lány lelkében. Ha bevallja magának, ha nem.

Valljuk be azt is, hogy a férfi pedig a hódításra vágyik. Leginkább olyanok meghódítására, akit nehezebben kaphat meg. Az elérhetetlen hölgyet. Akit meg kell hódítani. Akiért lehet harcolni. Mert nem jó egyedül. Sokkal jobb egy igazi királynővel.

A legszebb szó a hódításhoz legtöbbször a virág. A férfiak el sem tudják képzelni, hogy a választott hölgynek mennyi mindent mond egy gyönyörű csokor virág. A virág mindig jó választás. Akár a kapcsolat elején, akár már a komolyabb elköteleződésnél.

Egy lovagias férfi teljesen természetesnek veszi, hogy virággal lepje meg a párját. Nem csak a névnapjára, születésnapjára, vagy évfordulókra, hanem bármikor, mert a virág sokat mond. Főleg amikor csak úgy adják. Szeretettel.

Egy férfinak talán a legnehezebb az, hogy szavakkal fogalmazza meg az érzéseit. De néha talán nem is kell szavakon rágódni. A legjobb, hogy a váratlanul, szeretettel kapott virág pont azt fogja üzenni a hölgynek, ami számára a legszebb gondolat. Nem kell kitalálni semmit, mert ő érezni fogja magától, pont úgy, ahogy az a legszebben szól a lelkében.

Ha megbántotta a hölgyét, akkor szinte kötelező jellegű virágot adni. De csodálatos gesztus akár egy keddi szürke hétköznapon is. Akár úgy, hogy Ön viszi haza. Akár úgy, hogy elküldeti a hölgynek. Akár külföldi kiküldetésben olyan szolgáltatással, mint a Küldjön gyönyörű, friss virágokat Magyarországra szolgáltatás. A szeretett hölgy garantáltan forrón fogja az ilyen lovagot hazavárni a kiküldetésből.

Posted on