A legújabb hajvágási trend - Calligraphy Cut

A legújabb hajvágási trend - Calligraphy Cut

Nőként sokan hajlamosak arra, hogy beragadjanak egy sablonos frizurába. A hetek mókuskerekében hajtva legtöbbször rendszeresen be van írva a hölgyek naptárába a következő fodrász időpont, a fodrász pedig bármennyire is szeretne bármilyen trendi frizurát, nehezen veszi rá a kuncsaftot, mert a megszokott hajformát otthon is sokkal egyszerűbb és kézreállóbb már beállítani.

Gyakorlatilag ugyanaz a haj köszönt vissza az évek során a fényképekről. Pedig érdemes sokszor kockáztatni, mert a fodrászat és a divat is folyamatosan változik.

2019-es év nagy trendje a Calligraphy Cut-nak nevezett trend. Ez egy olyan hajvágási forma, ami a hajat optikailag hosszabbnak mutatja, mint valójában. Nagyon sok hölgy szereti ezt a fazont. A neve onnan ered, hogy ezt az eszközt úgy kell tartani, mint egy kalligrafikus tollat.

Ez a trend Németországból indult. Frank Brormann fodrász nevéhez kötődik.  Németország mellett Párizs, New York, Ausztrália és még Oroszország is felkapta ezt a fazont. Érdekes módon Angliában ragaszkodnak a hagyományokhoz és kevés szalonban lehet ilyen technikával találkozni.

A legmenőbb hajszalonokban alkalmazzák ezt a technikát. A lényege, hogy nem a szokásos ollóval vágják a hajat, hanem egy szögletes pengével, amit 21 fokos szögben tartanak a hajhoz. Segít elérni azt a hatást, hogy az egyenes haj finoman texturált rétegben kövesse a fej vonalát. Az ötlet azon alapszik, hogy megfigyelték, hogy ha a virágokat ferde szögben vágják le, akkor sokkal hosszabb éllettartamúak lesznek, mert könnyebben felszívják a nedvességet.

Ennek tükrében ez a technika arra is jó, hogy a vágás iránya miatt a haj több értékes kondícionálót, tápanyagot és vizet képes felszívni, így egészségesebb is lesz. A penge által biztosított pontos vágás miatt kevésbé szálkásodik a vége. Ezt még a finomabb, vékony hajszálaknál is megfigyelték. Ez kedvez a haj általános egészségének, és a végei még lágyabbak és finomabbak lesznek, mintha ollóval vágták volna. A haj sokkal hosszabb ideig lesz egészséges és ez a növekedésének is kedvez. A borotvával sem lehet ilyen hatást elérni, csak ezzel a speciális eszközzel.

A fazon pedig optikailag méghosszabb hatást eredményez annak ellenére, hogy a hajból vágnak le, vagyis rövidebb lesz ezáltal.

Ez az új hajformázó eszköz nem csupán ennek a fazonnak a vágásához használható, hiszen a legtöbb hajtípus vágására alkalmas a legtöbb hajstílus kialakítására is. Bob és Pixie fazonokhoz is nagyszerűen alkalmazható. Bár az egyenes és hosszabb textúrákhoz sokkal inkább ajánlottabb, mint a vastag és göndör hajszálakhoz.

Ez a fajta vágás abban is segít, hogy a hölgyeknek a megszokott megjelenésüktől ne nagyon kelljen eltávolodniuk, de mégis valami újjabbal és frissebb frizurával tudjanak megjelenni.

Posted on