2019-es nyári világvásárok és innováció az acélipar területén

2019-es nyári világvásárok és innováció az acélipar területén

2019. évben is számos igényes, a szakma legjobbjait felvonultató vásár várható az acélipar területén is. Itt kerülhetnek bemutatásra a legújabb fejlesztések, amelyeket a világ legjobbjai között jegyzett cégek hoztak létre. Az innováció, a folyamatos fejlesztés és fejlődés erre az iparágra is hatással van természetesen.

A világszínvonalú rendezvények nem csupán azt biztosítják, hogy a legújabb technológia bemutatásra kerülhessen, hanem számos – a piac területén jelen lévő – cégek szakemberei és egyetemi kutatóközpontok is megjelennek a kiállításokon. Ez lehetőséget ad arra, hogy a világszínvonalú cégek és kutatóközpontok képviselői kerekasztal megbeszélés keretein belül eszmét cserélhessenek. Kialakíthassanak a piac számára is igen meghatározó kapcsolódásokat. A folyamatos fejlődésnek és innovációnak ez fontos kulcspontja. A vásárok ebben igen nagy szerepet töltenek be. Az ipari kapcsolatok kialakítása mellett természetesen reklám- és marketing szempontból is érdemes részt venni ilyen nagyszabású kiállításon, mert egy-egy adott cég brandje is erősödik ezáltal. Arról nem is beszélve, hogy a vevők  részéről is igen látogatottak ezek a rendezvények.

Idén is több rendezvényre számíthat az, aki ezen a területen mozog. 2019. június 11-én Kínában kerül megrendezésre a világ legnagyobb rögzítőelemeit felsorakoztató cégek világkiállítása, több mint 1700 kiállító standdal a világ minden részéről érkeznek cégek. Ezt követő 2019 június 12-14-ig a Vietnámi fémmegmunkálás és ahhoz kapcsolódó alvállalkozói iparágak számára technológiák, berendezések, gépek és szerszámok, rendszerek, ipari anyagok és mérnöki szolgáltatások szakterületeit egybefogó vásárt látogathatják az érdeklődők. 2019. június 13-15-ig szintén Kínában kerül megrendezésre a nemzetközi fém- és kohászati kiállítás, melyre több mint 30 ország vállalkozása vesz részt.

Hogy Európa se maradjon ki, aki közelebbi kiállítást szeretne meglátogatni, az részt vehet a 2019. június 23-án megrendezésre kerülő düsseldorfi EMC-ne, ami az európai fémkohászat rangos konferenciája. Ez a konferencia az európai fémipari szakemberek és mérnökök nemzetközi konferenciája és találkozója. Öt kontinens 50 országából érkeznek delegáltak.

A vásárok jellemző központi témája a technológia a folyamatok és a fenntarthatóság. Az elmúlt évtizedben az ökológia és a gazdaság kapcsolata volt a leginkább égető kérdés. Most a fenntarthatóság a legfontosabb szempont. Ilyen szempontból is egyre jobb minőségű acélt sikerül előállítani. Ilyen innovatív kutatási eredmény például a hőálló AISI 310-es acél, ami magasan ötvözött króm-nikkel-szilícium acél ausztenites szerkezettel, hőálló 1150 celsius fokig, csúszásálló 690 celsius fokig. Magas hőmérsékleten is számos terhelést bír. Ezek már annyira speciális területeknek is megfelelnek, ahol gázok pirolízísére szolgáló berendezéseket gyártanak, metán konverziókhoz, porcelán kosarak gyártásához, üvegfúvók végében, hidrogénezésben és nagy terhelésnek kitett alkatrészekben is nagyon jó hatásfokkal, fenntarthatóan működtethetőek.

Posted on