Őszi kiruccanás a horvátországi villák varázslatába

Őszi kiruccanás a horvátországi villák varázslatába

Elkezdődött az ősz, az iskolaszezon, újra visszaléptünk a taposómalomba, a napi feszített rutinba. A napi rohanás mellett csupán pillanatokra villannak fel a nyári emlékek, ahogy átsüt a Nap az autó ablakán, ahogy a gyerek még mindig a nyaraláskor vásárolt kalózos rövidnadrágban akar iskolába menni… Hihetetlen, hogy volt idén nyaralás, hogy nem kellett reggel az álmos gyereket ráncigálni, mert magától is szaladt le a tengerhez. A gyerekek apja is kipihent volt, mindenki mosolygott. Ez mintha a nyári meleggel elillant volna… Számoljuk a napokat a következő vakációig…

De miért is kellene várni a jövő nyárig? Az őszi szünetben is el lehet menni akár a tengerhez is. Nem is kell messzire menni, hisz Horvátország autóval is közel van, oda még a nyáron érvényesített védettségi igazolványok is érvényesek. A tenger ősszel is csodálatos, a gyerekek is élveznék még a napsütésben. A barátok is lehet csatlakoznának...

Ha ősz, akkor inkább a kandallós és szaunás kiadó villák időszaka már, ahol a tenger extra élvezetet nyújthat, autentikus környezetben, olcsóbban mint a szállodákban. 

Az interneten horvátországi villákra keresve találtam a Villsy oldalra, ahol összegyűjtöttek több száz szebbnél-szebb villát, 5-től akár 16 fő részére megfizethető áron.

A legolcsóbb villa, amit az oldalon találtam, az 500 euró környékén kezdődik egy hétre. Az épület a 19. században épült, tradícionális isztriai stílusban, amit autentikusan újítottak fel, megőrizve az eredeti szépségét, az eredeti építőanyagokat felhasználva a felújításkor. A céljuk az volt, hogy a vendégek úgy élvezhessék, ahogy egykor az isztriai család is tette a ház fénykorában. Természetesen a felújítás során minden modern felszereléssel ellátták a házat, így ezt a 21. század kényelmét élvezve pihenhetnek a vendégek az autentikus környzeteben. A ház húszezer négyzetméteres szőlőskerten található, rengeteg gyümölcsfával, nyitott medencével, kerti kemencével. Rabac csodás tengerpartjaitól 15 km-re helyezkedik el, a közelben bor- és olivaolaj úttal, illetve őszi hajótúrákra is be lehet nevezni.

A legdrágább villák az oldalon már 3000 euró körül elérhetőek. Ezek a létesítmények akár 16 fő részére is megfelelőek. Az oldalon találtam egy olyan kiadó komplexumot ezen az áron, mely három csodálatos luxusvillát foglal magában. Csodálatos központi hellyel, melyről kilátás nyílik az Adriai-tengerre. A különböző villákban történő szállás megfelelő szeparáltáságot biztosít nagyobb családoknak, vagy baráti társaságoknak. Mindegyik villának saját hangulata és stílusa van. Dizájner bútorokkal és műalkotásokkal van berendezve, a modern kor minden kényelmével.

Harmincötezer négyzeméteren helyezkednek el a villák, csodás medencével, kültéri hidromasszázzsal, a kertben olajfák, növények és csodálatos színes virágok a központi közös sütés-főzés vagy pihenés lehetőségével.

Akiknek még kétsége lenne arról, hogy mit lehet a pihenésen kívül csinálni, azoknak ízelítőnek írom, hogy ezek mellett a villák mellett található tenisz klub, olajút, borút, lovaglási lehetőség, múzeumok, aqua-park, siklóernyőzés és szarvasgombászási lehetőség is.

Miért várnánk nyárig? Hisz nemsokára itt van az őszi szünet, ami akár egy-két nappal meg is toldható.

 

 

Posted on