Örök dilemma, hogy mit vegyünk a nagyiknak karácsonyra

Örök dilemma, hogy mit vegyünk a nagyiknak karácsonyra

Közeledik a karácsony és szinte minden családban nagy fejtörést szokott okozni, hogy a nagyiknak mit vegyen a család, mi az ami tényleg hasznos lenne? Mi a családunkban az egyszem megmaradt nagyinknak születésnapra, névnapra és egyéb alkalmakra mindig finom csokoládét veszünk, amit később általában az unokák esznek meg, így igazándiból az nem is neki ajándék.

A mi nagyink nagyon szeret piacra járni, szépen felöltözik és egy szép sétával köti össze. Mindig alkudozik a kofákkal és a legszebb portékát választja ki és viszi haza. Otthon fényesre dörzsölt almák, friss zöldség és igazi házi sonka és kolbász van nála mindig. Kapott kézzel készített, szép és környezettudatos vászontáskát, de azt egyre nehezebb neki cipelnie és igazándiból nem is fér bele minden.

Talán elérkezett az idő, amikor belátja, hogy egy szuper bevásárlókocsit is húzhatna, amibe sokkal több minden belefér, mint a vászontáskába, aminek nem kell mindenképpen rondának lennie – mint amilyen a szomszédasszonyé -,  hiszen most már sokfajta bevásárlókocsiból is lehet válogatni, akad olyan is, ami az ő ízlésének is megfelelő.

Böngészés közben találtam egy igen hasznos oldalt bevásárlókocsikkal kapcsolatban. Ezen az oldalon meglepően sok olyan információt is találtam, ami nekem eszembe sem jutott volna, hogy milyen szempontból válasszak a kínálatból. Az elmúlt évtizedekben ezzel a problémával már többen szembe néztek, mint amiben a mi nagyink is van és új modellek jelentek meg. Megtudtam azt is, hogy a bevásárlókocsik reneszánszukat élik, hiszen a környezetvédelemmel kapcsolatos elvárásoknak leginkább megfelelnek.

Az esztétikus megjelenésen túl fontos átgondolni, hogy milyen kerék méret a megfelelő, hiszen ha kavicsos utakon is használni kell, akkor nem mindegy, hogy mekkora kerékkel rendelkezik az a kocsi. Minél több kis kerékkel rendelkezik, annál biztonságosabb és praktikusabb, mint két nagy kerék. Van már olyan bevásárlókocsi is, ami ún. lépcsőjáró kerekekkel rendelkezik, ami igen praktikus, ha nagyink útvonalán a piacra lépcsőzni is kell. A súly is igen fontos kritérium, ezt nem is kell magyarázni, hogy miért. A fogantyú kényelmes fogást biztosítson és megfelelő méretre lehessen a rudat állítani. Legyenek a kocsin táskazárral ellátott további zsebek is, ahova a pénzt és az iratokat lehet biztonságosan tenni.

Az sem mindegy, hogy otthon mekkora hely van a bevásárlókocsi tárolására. A mi nagyink a belvárosban él egy lakásban, az előszobája nem a legnagyobb, így neki praktikus olyan táskát választanunk, ami összecsukható és kis helyen is tárolható két bevásárlás között. A fenti praktikus kritériumok eldöntése után a mi esetünkben nagyon fontos, hogy elegáns kinézetű, letisztult fazonú, egyszerű bevásárlókocsit találjunk, olyat, ami könnyen tisztán is tartható.

A Woggis oldalán találtam nagyon jó összehasonlításokat is a fenti kritériumok alapján és az is fontos, hogy még az árak szempontjából is megfizethető kategóriákat találtam, ami karácsonyi ajándéknak igen jó lesz idén karácsonyra.

Posted on